Blog

10-10-2014
Laat je verleiden door de wereld van Rosee…

Rosee Fashion & Styling

Laat je verleiden door de wereld van Rosee….

Het lukt Hermie Nacken (eigenaresse Rosee) ook dit jaar een heleboel gasten te verleiden om haar wereldje te betreden.

Het inmiddels jaarlijks terugkerende event werd goed bezocht afgelopen maandag. Zowel nationaal als internationale genodigden komen enthousiast de Grote Kerk op de Oude Markt te Enschede binnen. De gasten die te vroeg arriveren hoeven niet voor een gesloten kerkdeur in de regen te wachten. Zij worden vriendelijk doorverwezen naar de overburen -cateraar van deze avond -, Molly Malone, alwaar ze getrakteerd worden op een drankje terwijl ze in afwachting zijn wat er allemaal te gebeuren staat vanavond.

Waar Rosee vorig jaar een compleet sfeervol “strodorp” uit het niets tevoorschijn toverde achter het bekende Villa van Heek daar zocht men het ditmaal iets “hogerop’. De Grote Kerk, stralend middelpunt van de Oude Markt en al 5 jaar trouwe overburen van Rosee.

A dream come true voor Hermie en ze hoopt haar gasten deze avond deel uit te laten maken van haar wonderschone droom. Langs de catwalk staan prachtige torenhoge zijden bloemstukken van SILK-KA opgesteld en terwijl de modellen de catwalk betreden brengt de vaste organist van de Grote Kerk – Gijs van Schoonhoven – een indrukwekkend orgelspel ten gehore. Hij wordt hierin begeleidt door de serene klanken van de dames van het Ensemble Vocale Amsterdam (EVA).

Stijlvol, elegant, imposant en tegelijkertijd intiem, ondanks de grootsheid van de kerk zit iedereen gemoedelijk bij elkaar op de rondom de catwalk opgestelde bankjes.

De modellen betreden op de zuivere, pure klanken van het EVA ensemble de catwalk, gekleed in stoere, zwarte leren kleding. Het hele mix- en match concept van Rosee wordt hierdoor nogmaals overduidelijk benadrukt.

Want dat is wel de trend van Rosee het komende najaar- en winterseizoen. Kleding die comfortabel aanvoelt met een sexy, vrouwelijke uitstraling voor de eigenzinnige, modebewuste vrouw. Mix- en match, de combinatie van uiteenlopende materialen, dat wordt het helemaal dit seizoen. Leer met kant, zijde in combinatie met grove breisels, lange rokken, grote truien. Mijn oog valt op een stoere, zwarte leren top, gecombineerd met een behaaglijk wolwit vest terwijl de prachtige benen gestoken zijn in een kanten legging voorzien van een paar sneakers. Ruimvallende, behaaglijke truien die door de wijde hals net even een stukje ontblote schouder laten zien, sexy…

Ook het “size 12” effect wordt zonder pardon aan de kant geschoven, alle maten zijn vertegenwoordigd op deze catwalk. Prachtige meiden met maatje 36 t/m 44 komen aan bod, een unicum en het geeft meteen aan hoezeer dit thuishoort in de huidige modewereld. Ieder ‘type’ past naadloos tussen de rest van de modellen en het doet werkelijk niets af aan de looks, een argument dat veelal gebruikt wordt door bekende ontwerpers.

Door het materiaalgebruik (kant, leer, zijde, wol) straalt elke look een bepaalde luxe uit met een zekere nonchalance. Het gebruik van sneakers (met dank aan Fahrenheit) in combinatie met een prachtig, soepel vallende zijden rok geeft het net dat eigenzinnige tintje waar Rosee zo bekend om staat. De sneakers maken deel uit van alle outfits deze avond, als een soort van stoer statement. Maar ook een paar sexy hoge hakken of een laars zouden beslist niet misstaan onder de meeste outfits.

Met name het gebruik van kant is kenmerkend voor Rosee. Romantisch, sexy, stoer, krachtig, vrouwelijk, alle superlatieven zijn van toepassing op deze prachtige collectie.

De droom van Hermie; een vrouw het juiste gevoel meegeven, haar laten zien en voelen hoe zij op haar mooist kan zijn. Haar laten ‘shinen’ vanuit haar eigen kracht. Ik zeg, missie geslaagd!

Tekst: Nancy Rosberg
Fotografie: Willem van Walderveen