Blog

11-11-2015
Nance Today over Rosee..

Dat moment waarop je beseft dat je een kast vol kleding hebt, maar niets om aan te trekken…

De meeste vrouwen hebben 2 wezenlijke problemen;

  • Niets om aan te trekken
  • Niet voldoende ruimte (lees: enorme troep) in de kast voor de hoeveelheden kleding die ze in haar bezit heeft

Voordeel van een enorme troep in je kast is dat je het ZIET! Je weet dat er opgeruimd moet worden en dus doe je dat!Toch? Of ben je – ik noem je voor het gemak even typje 2 – iemand die de kastdeur op een kier zet, net wijd genoeg om af en toe iets naar binnen te slingeren of er iets uit te vissen en ZIE je de ellende pas wanneer je werkelijk, maar dan ook werkelijk niets meer hebt om aan te trekken. En wanneer je die deur dan uit pure wanhoop toch maar volledig opentrekt wordt je (tot je grote verrassing, maar niet heus) bedolven onder een stapel kleding en schoenen zodat je door de bomen het bos niet meer ziet en genoodzaakt bent om de handel op te ruimen.

In beide gevallen zal het opgeruimd moeten worden. In het eerste geval zie je het op tijd, ben je typje 2 dan zit je niet alleen middenin een slagveld, maar je zult ook onmiddelijk moeten beginnen met het opruimen omdat je veel te lang hebt gewacht. En ja, als je nu denkt, ik heb zo’n handige walk-in closet maar ik walk er liever niet in, dat telt ook…

Preventie is key! Dus leer hoe je het tijdig opmerkt, besef het, omarm het en ruim die zooi op. Wijze woorden, ik las die laatste zin op een Amerikaanse site en ik had een ‘aha-moment’. Dus dat is de manier! Ik liep vol goede moed m’n kast in en er net zo hard weer uit. En dat heb ik nog een aantal weken volgehouden. De moed zakte me eerlijk gezegd steeds verder in die stapel schoenen…

Meisjes, onze mentale gezondheid is te vergelijken met die kledingkast. Wanneer je last krijgt van vervelende, zeurende klachten (hoofdpijn, slapeloosheid, hoge bloeddruk, beetje druk op de borst, dat soort zaken) dan kun je dat negeren. Terwijl preventie de allerbeste oplossing is, je zult aan je gezondheid moeten werken voordat het uitmond in iets ernstigs. Dus op naar de sportschool, eet gezond, time-manage je dag en maak iets plezierigs van je lijf en je leven voordat je op de hartbewaking ligt.

Voor je lijf ga je op jacht naar een sportschool, met een iets prettiger budget een personal trainer, diëtiste, health- en/of lifestyle coach (worst case scenario een psychiater) maar wat doe je met je enorme ‘ik heb niets om aan te trekken’ probleem? Want laten we elkaar geen mietje noemen, je rent ook niet naakt naar je lifestyle coach, dat is toch wel een one-way ticket richting de dichtstbijzijnde psychiatrische afdeling met je armen bij elkaar gebonden in een onflatteus outfitje…

Ik heb dus hulp ingeschakeld voor mijn kast. Met het laatste restje moed dat nog niet ergens in een paar schoenen verstopt zat heb ik Hermie ingeschakeld. Wanneer je haar website bezoekt dan vind je ergens de volgende quote van haar:

Wanneer ik er ook maar enigszins aan bij kan dragen dat een vrouw zich simpelweg weer heerlijk vrouw voelt, lekker in haar vel zit, daar kan ik zo gelukkig van worden…’

Als prototypje 2 voorzag ik hier een win-win situatie. Ik gelukkig, Hermie gelukkig! Ik kwam uit de kast, Hermie dook er in, zag en overwon. En ik mocht ondertussen even over m’n eigen schaduw heenstappen, want je geeft het gewoon compleet uit handen, compleet! Geen discussie, niet even snel dat ene ‘ het ziet er niet uit, maar het zit echt heus zo lekker‘ T -shirtje achterover drukken, Hermie beslist. Even slikken voor deze controlefreak dus…

De kast werd al hoe leger, ik steeds bleker, de stapeltjes (lees: bergen van mega proportie) verdwenen in vuilniszakken; mag blijven, kan naar de stort, mag je weggeven. Onverstoorbaar ging ze door. Gezien mijn protesten af en toe (Nee, niet die, die heb ik ooit gekocht toen ik 16 was en misschien past het binnenkort nog wel weer!) was het misschien ook wel handiger als ik gewoon even lekker naar beneden ging, kopje thee drinken of zo.. Op een gegeven moment mocht ik weer mijn kast in en ik was ‘completely flabbergasted’*.

Alles lag en hing zo netjes, en ook nog eens op kleur, het leek wel alsof ik een winkeltje binnen wandelde en het was nog eens leuk om te winkelen ook! En – van absolute, onmeetbare waarde – Hermie had allerlei combinaties gemaakt met mijn kleding en op de foto gezet! Überhandig! Ik kreeg de foto’s direct toegestuurd op mijn telefoon en ik zag de leukste kledingcombinaties voorbij komen, met kleding waarvan ik in mijn diepste onderbewustzijn heel misschien nog best wist dat ik ze had, maar ik had ze al zolang niet meer gezien… Ik ging in een tijdsbestek van een paar uur van ‘a closet full of clothes and nothing to wear’ naar ‘all dressed up and nowhere to go’ 😉

Bovendien, een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, echt! Dus je geeft je (mentale) gezondheid ook nog even een flinke boost.

Hermie, getalenteerd styliste (voor bekend- en onbekend), personal shopper, image consultant en last, but zeker not least, eigenaresse van Rosee Fashion & Styling ( wie kent deze overheerlijke winkel in hartje Enschede niet). Check de website, bezoek haar fijne winkel en maak dankbaar gebruik van al haar talenten, want die gebruikt ze graag!

www.nancetodayblog.com